Skip to main content

Ons verhaal

YoungOrange ontstond vanuit de behoefte de brug te slaan tussen scholen en het bedrijfsleven. Het laten aansluiten van het curriculum van ROC’s en de Hogescholen op het bedrijfsleven kon, nee moest, stukken beter.  Zo gezegd, zo gedaan, waarbij de dienstverlening al snel werd uitgebreid met de tijdelijk inhuur van onze medewerkers. We slaan zo twee vliegen in één klap; onze mensen leren werken én werken al terwijl ze nog doorleren.

Inmiddels kiezen steeds meer bedrijven en organisaties voor YoungOrange en voor de zekerheden die ze daarmee krijgen. Maar ook voor de onzekerheden die ze niet krijgen! Eerst vanuit Haarlem, maar al snel met z’n allen vanuit Utrecht. Omdat Utrecht heel centraal ligt en we zo makkelijker het hele land kunnen bedienen. Plus het feit dat de regio Utrecht hard op weg is om de meest competitieve IT-regio te worden. 

Missie

Onze missie is om het aanbod mensen binnen de IT-arbeidsmarkt de verbreden door kwalitatieve MBO+ Young Professionals af te leveren met ook de officiële IT- certificaten op zak en hen hiermee een vliegende start te bieden en mooie carrièremogelijkheden.

Tegelijkertijd strijden we voor opleidingsgelijkheid binnen de IT en voor een bredere waardering van het MBO en de IT-afgestudeerden.

Visie

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo, nog eens geholpen door digitalisering en alles IT. Alleen al door de snelle opkomst van cloud native is het IT-landschap zelf ook nog eens dusdanig veranderd dat de bedrijven en scholen het amper nog kunnen bijbenen. Er ontstaat bovendien een kennis-gap tussen MBO- en HBO-opgeleid IT-personeel; een steeds groter verschil  tussen strategische- en praktische IT- werkzaamheden, daar waar we dat helemaal niet willen hebben, namelijk in een steeds krappere arbeidsmarkt. We zien het als onze rol om dit gat te dichten.