Skip to main content

Werken bij YoungOrange: het stappenplan voor succes

17 mei 2023

‘Reach your high potential’ – dat is de slogan van YoungOrange. Dat zeggen wij niet voor niets. Ga je aan de slag bij YoungOrange, dan weet je namelijk zeker dat we er samen met jou alles aan gaan doen om het maximale uit jouw carrière te halen. Of je nu een ICT Servicedesk Medewerker, Systeembeheerder of Cloud Engineer bent. Natuurlijk hebben we het dan over kennis en ervaring, maar ook zeker over jou als persoon. Ons doel is om jouw carrière meer vorm te geven en jou de stappen te laten maken die passen bij je ambitie. Hoe we dat aanpakken? Dat leggen we graag uit!

Stap 1: Je gaat aan het werk

Wij zijn een detacheerder in de ICT. Dit betekent dat je gaat werken op projectbasis. Wij bieden jou zekerheid door je een contract aan te reiken zonder uitzendbeding. Zo betalen we je hoe dan ook elke maand uit. Hebben we onverhoopt geen project voor je, ook dan ontvang je je salaris. De projecten duren vaak tussen de 6 en 12 maanden. Heb je een project afgerond, dan zorgen wij ervoor dat je aan de slag kunt op een volgend project.

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten welke functie bij jou past. Ben je een ICT Servicedeskmedewerker, een ICT consultant of meer een Cloud Engineer? In het recruitmentproces zijn we er samen achter gekomen wie je bent en waar je naar toe wil werken. Tijdens de gesprekken hebben we het namelijk niet alleen over jouw eerder opgedane werkervaring, maar ook over jouw ambities, daar waar je blij van wordt en waar je naartoe wil groeien. Als organisatie vinden we het erg belangrijk om dit niet uit het oog te verliezen.

Om ervoor te zorgen dat jij gaat werken op een project dat je leuk, uitdagend en interessant vindt, regelen wij intakes bij verschillende opdrachtgevers voor je. Tijdens zo’n intake gaan we gezamenlijk in gesprek met een opdrachtgever. Denk hierbij aan  sectoren zoals overheid, zorg en onderwijs. We luisteren goed naar wat jij belangrijk vindt aan een werkplek . Denk hierbij aan:

  •       Wil je in een grote of kleine organisatie werken?
  •       Wil je meer zelfstandig of in teamverband werken?
  •       Werk je liever gedeeltelijk thuis of liever fulltime op kantoor?
  •       Werk je liever op één locatie of vind je het leuk om op meerdere locaties te werken?
  •       Wat voor manager vind je prettig?

Omdat we je laten kennismaken met meerdere opdrachtgevers, kun je goed beoordelen wat voor project jou het leukste lijkt. Uiteraard zorgen wij dat je goed bent voorbereid op het gesprek en dat je het beste van jezelf kunt laten zien!

Stap 2: Werken combineren met leren

Bij YoungOrange vinden we het belangrijk dat je niet alleen meer werkervaring opdoet, maar ook dat je je kennis verbreedt. Wij richten ons volledig op Microsoft en zorgen ervoor dat jij meerdere certificaten per jaar behaalt. Denk aan de volgende specialisaties:

  •   Support: ITIL V4, MD-100, MD-101
  •   Azure: AZ-900, AZ-104, AZ-140
  •   Modern Workplace: MS-900, MS-100, MS-101
  •   Security: SC-900, AZ-120, AZ-220
  •   Power Platform: PL-100, PL-200, PL-300

Hoe ga je dat dan doen? Fulltime werken én leren? Wij hebben daar onze Academy voor. Via onze Academy kun je onbeperkt proefexamens maken, theorie leren en praktijkervaring opdoen in een testomgeving. Je krijgt hier volop begeleiding bij door onze Learning & Development coach. Vind je het lastig om te plannen, vind je de stof ingewikkeld of heb je simpelweg ‘een schop onder je kont’ nodig? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing om ervoor te zorgen dat je het examen haalt.

Stap 3: Werken, leren én jezelf verder ontwikkelen

Natuurlijk: je gaat werken en leren, maar er is meer. Bij YoungOrange zien we je behalve als IT-professional ook als mens. Ieder mens beschikt over bepaalde competenties. Je bent introvert, extravert, een teamplayer of meer zelfstandig, hebt graag mensen om je heen of juist niet, ga zo maar door.

Om ervoor te zorgen dat je jezelf ook op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, hebben we een Field Manager. Met de Field Manager heb je iedere 4 tot 6 weken een gesprek. Dit kan gaan over jouw voortgang op je werk: ben je happy, heb je voldoende uitdaging, kun je het goed vinden met je collega’s? Maar ook: waarin wil je jezelf ontwikkelen? Welke competenties wil je verder uitbouwen en hoe verloopt dat proces?

Je kunt ook denken aan zaken die niet werk gerelateerd zijn. Heb je moeite met op tijd opstaan, zijn er op privégebied zaken waar je je druk om maakt, heb je weinig financieel overzicht? Ook op al die vlakken zijn wij er voor je om je verder te helpen. Die betrokkenheid vinden we heel belangrijk, omdat wij erin geloven dat die balans belangrijk is om jou te helpen groeien.

De volgende stap bepaal jij

Je werkt op projecten, je haalt verschillende certificaten en je bent jezelf ook op persoonlijk vlak aan het uitdagen. Hoe nu verder? Waar wij voor willen zorgen is dat jij telkens, dus bij ieder nieuw project, een stap maakt: of dit nu omhoog is, of opzij. Zie het als een trap. Ben je op het eerste project aan het werk, dan weet je dat je meer gecertificeerd bent zodra het tweede project van start gaat. Hierdoor zorgen we er samen voor dat je op het volgende project meer wordt uitgedaagd.

Hoe ver jij die trap op wil gaan, is volledig afhankelijk van jou. De mogelijkheden om alsmaar verder door te groeien bieden wij. Of je nu denkt aan een toekomstige rol van IT Consultant, Functioneel Beheerder of Cloud Engineer.

Ben jij er klaar voor?

Heb jij het gevoel dat deze manier van werken en leren past bij jouw ambitie? Bekijk onze vacatures hier of plan nu een kennismakingsgesprek met één van onze medewerkers! Zou jij eerst nog wat meer willen ontdekken over jezelf en wat goed bij je past? Doe dan onze gratis eigenschappen checker of carrière checker!