Skip to main content

Wow! Dit salaris kun jij verdienen in de ICT

14 april 2023

Woonlasten, energie, boodschappen: alles wordt duurder. Niet zo gek dus dat je een goed salaris wil verdienen met je baan. Werken in de ICT kan uitkomst bieden. Niet alleen kun je dan overal aan de slag vanwege de schaarste op de markt, je verdient er ook nog eens een goed zakcentje mee! En de doorgroeimogelijkheden zijn eindeloos. Het salaris in de IT vind je hier.

Stap 1: Kies de juiste ICT-functie

De ICT is een heel breed vakgebied en daardoor zijn er veel mogelijkheden om stappen te maken. Veel mensen starten na hun ICT-opleiding op een functie binnen Support. Denk aan een functie als ICT Servicedeskmedewerker,OnSite Support Medewerker of Werkplekbeheerder. Door ervaring op te doen binnen één van deze functies, is de volgende stap zo gemaakt.

Stap 2: Groei door

In de ICT hoef je nooit bang te zijn dat je bent uitgeleerd. Behalve meer uitdaging, rechten en verantwoordelijkheden, hoort hier ook een mooi salaris bij. Gemiddeld stijg je per functieverhoging al met minimaal 500 euro per maand! Van een eerstelijns Servicedeskmedewerker kun je doorgroeien naar een tweedelijns functie, systeembeheer en uiteindelijk ook richting Azure, Security of DevOps. Ook binnen deze specialisaties kun je je telkens verder verdiepen.

Stap 3: Maak money!

Per stap die jij in de ICT maakt, gaat je salaris ook flink stijgen. En no worries, hier gaan geen jaren overheen. Hoe snel jij doorgroeit en dus steeds meer geld kunt verdienen, ligt volledig aan jou. Je hebt hier zelf namelijk de volledige controle over. In de ICT zijn certificaten heel belangrijk. Of je nu wel of geen MBO ICT-opleiding hebt afgerond, de certificaten maken het af. Bij veel bedrijven geldt ook nog een bonusregeling, waardoor je sowieso per certificaat al minstens 50 euro stijgt in je salaris. Hoe meer certificaten je haalt, hoe sneller je kunt doorgroeien naar een andere functie en – je snapt ‘m al – steeds meer geld kunt verdienen.

Check nu welk salaris jij kunt verdienen in de ICT

Je weet nu dat de ICT een branche is waar je een goed salaris mee kunt verdienen. Tijd om dit concreet te maken. Met onze Salarischecker zie jij in één oogopslag welk salaris jij kunt verdienen in de ICT.