Skip to main content

Wat doet een Systeembeheerder?

10 september 2019

De taken van een Systeembeheerder

Als Systeembeheerder ben je werkzaam binnen de IT of ICT sector. Een Systeembeheerder houdt zich dagelijks bezig met het beheer van de IT omgeving van een organisatie. Vaak ben je hier ook (eind)verantwoordelijk voor. De Systeembeheerder is in de breedste zin bezig met de IT omgeving van een bedrijf en hierdoor zijn de taken vaak divers. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de beveiliging van computers en netwerken, het updaten en monitoren van software, het onderhoud van verschillende servers en bijvoorbeeld het oplossen van IT vragen van gebruikers.

Trainingen en certificaten voor Systeembeheerder

Gezien de diversiteit van het werk doet vaak geen één Systeembeheerder precies hetzelfde. Het is ook handig om je te specialiseren in één of meerdere systemen. Dit kun je onder andere doen door het volgen van trainingen en het behalen van certificaten, zoals een MCSA of MCSE certificaat. Zo wordt jouw werk nog uitdagender en investeer je bovendien in jezelf als IT’er. Via de YoungOrange Academy haal je klassikaal jaarlijks nieuwe certificaten onder begeleiding van een ervaren trainer. Daarnaast wordt er samen met jou een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opgesteld om te zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen. 

Andere carrièremogelijkheden binnen de ICT

Systeembeheerder is niet de enige functie binnen de ICT. Benieuwd naar andere functies binnen deze sector? Lees hier wat een Netwerkbeheerder doet, wat de taken van een Servicedesk Medewerker zijn en wat de functie van een Onsite Support Engineer inhoudt.

Een carrière via YoungOrange

Wij praten liever over carrières in plaats van vacatures. Wil jij (door)groeien in de IT? Sluit je aan bij YoungOrange, dan begeleiden wij je met klassikale trainingen en een persoonlijk ontwikkelingsplan! Haal binnen no-time een ITIL, MCSA of CCNA certificaat en versnel je carrière in de IT. Bekijk hier jouw carrièrekansen als Systeembeheerder of bekijk andere mogelijke functies binnen de ICT via YoungOrange.