Skip to main content

Wat doet een Security Engineer?

30 oktober 2019

De taken van een Security Engineer

Als Security Engineer ben je veel bezig met informatiebeveiliging. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van het ICT-netwerk. Je werkt niet alleen op operationeel niveau, maar ook op strategisch niveau. Als Security Engineer heb je een belangrijke functie. Je garandeert dat digitale en en online toepassingen het altijd doen. Daarnaast spoor je eventuele kwetsbaarheden op. Veel gebruikte technieken en tools zijn SQL, Linux en OpenVPN.

Certificaten en doorgroeimogelijkheden

Een populair beroep onder ICT’ers is Security Manager. Binnen deze functie los je o.a. veiligheidsincidenten op en breng je risico’s in kaart. Daarnaast richt je firewalls in en test je ICT-infrastructuren via security audits. Om een managementfunctie als Security Engineer te bekleden, start je vaak met een ICT-gerelateerde HBO of WO opleiding. Soms groei je vanuit een MBO opleiding binnen de ICT door als Security Engineer. Vervolgens behaal je certificaten om jezelf te specialiseren in ICT Security. Veelgevraagde certificaten voor een functie als Security Engineer zijn CISSP, CISO en CISM. Deze kan je vaak ook halen tijdens je werk. Voor een overzicht van alle mogelijke trainingen ga je naar icttrainingen.nl.

Andere carrièremogelijkheden binnen de ICT

Security Engineer is niet de enige functie binnen de ICT. Ben je benieuwd naar andere functies binnen deze sector? Bijvoorbeeld Systeembeheerder, Netwerkbeheerder of Werkplekbeheerder?

Een carrière via YoungOrange

Wij praten liever over carrières in plaats van vacatures. Wil jij (door)groeien in de ICT? Sluit je dan aan bij YoungOrange! Wij begeleiden je met klassikale trainingen en een persoonlijk ontwikkelingsplan! Haal binnen no-time een ITIL, MCSA of CCNA certificaat en versnel je carrière in de IT. Meld je hier aan bij YoungOrange. Of bekijk andere mogelijke functies binnen de ICT via YoungOrange.