Skip to main content

YoungOrange: Het ‘Jong Oranje’ van de ICT

29 juli 2022

Hallo! Wij zijn YoungOrange. Met een team van 35 technische consultants bouwen wij dagelijks aan toekomstgerichte organisaties en stellen we je in staat om te transformeren. Dat doen we niet zomaar. Daar zit een verhaal achter. Dat verhaal lees je hier.

Hoe het begon

Vóór de start van YoungOrange stuurde oprichter Jan Bakker bij een grote IT detacheerder een team van accountmanagers, field managers en recruiters aan. Hij merkte echter dat hij steeds verder weg kwam te staan van de mensen: “Ik had geen zicht meer in de ontwikkeling van het individu. Er werd gestuurd op spreadsheet management. Het ging over ‘stoelen vullen’ en ‘poppetjes’, die terminologie. Dat begon te botsen met mijn ethiek.”

Met zijn achtergrond en interesse in HR focust Jan liever op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Als rasechte ondernemer begon het te kriebelen. “Ik heb ooit een IT bedrijfje gehad. Ik vind arbeidsbemiddeling leuk en het menselijk welzijn boeit me. Als je die twee met elkaar combineert kom je al snel bij detachering uit. Waar ik blij van word is het ontdekken van het potentieel bij mensen. Dat drijft me heel erg.”

Zo werd in 2017 het Jong Oranje van de ICT geboren: YoungOrange.

Het YoungOrange DNA

Bij YoungOrange willen we allemaal helpen. Dat zit nu eenmaal in ons DNA. Wij zijn altijd gericht op de ander. Als we het gevoel hebben dat we die twinkeling in de ogen van een kandidaat kunnen krijgen dan doen we daar alles voor! Het mooiste gevoel wat er is, is een beginnende professional succesvol te begeleiden en een vliegende start te kunnen geven aan hun carrière. We hebben diverse programma’s ontwikkeld om als beginnend IT-er te accelereren naar een volledige IT professional.

Geen hokjesdenkers

Onze missie is het stereotype beeld van de IT’er te veranderen. Daarom blijven we bij YoungOrange ver weg van hokjesdenken. De MBO+ doelgroep heeft bijvoorbeeld veel meer te bieden dan werkgevers soms denken. Zij zien de potentie niet altijd of houden vast aan een bepaalde hokjescultuur die lastig te doorbreken is. Wij halen juist het maximale uit IT consultants en bieden ze de randvoorwaarden om te  kunnen excelleren.

De beste match

ICT is altijd onderhevig aan trends en ontwikkelingen. De complexiteit van IT verandert mee. Alles gaat in de cloud tegenwoordig, dat vraagt nogal wat van onze kandidaten. Aan de hand van assessments maken we de beste match voor zowel de opdrachtgever als IT consultant. Hierin zijn we heel transparant. Nee is soms ook gewoon een antwoord. What you see is what you get bij ons!

Wil je het laatste nieuws volgen van YoungOrange? Volg ons dan op LinkedIn!