Skip to main content

Nieuwe trends en innovaties: zo blijft je team up to date

8 mei 2023

Nieuwe trends en innovaties schieten in deze snelle wereld als paddenstoelen uit de grond. Je hoeft LinkedIn maar te openen en de workshops, webinars en e-books vliegen je om de oren. En natuurlijk spelen ze goed in op je fear of missing out. Maar als je alles wilt volgen en lezen, dan heb je daar een dagtaak aan. En die tijd heb je vaak niet. Dus hoe zorg je er dan voor dat je team toch up to date blijft? Bij YoungOrange hebben we hier een paar slimme manieren voor gevonden. En die delen we natuurlijk graag met je!

Verborgen talenten

Achter je medewerkers schuilt soms veel meer kennis dan je op het eerste oog ziet. Je weet dat ze goed zijn in hun werk, maar wat kunnen ze eigenlijk nog meer? Terwijl jij je druk maakt om ChatGTP, weet jouw collega misschien allang alle ins and outs. Bij YoungOrange organiseren we daarom wekelijks een ‘learning of the day’. Tijdens één van onze meetings krijgt een collega het woord en mag hij iets vertellen over waar hij goed in is. En dit mag echt van alles zijn: van een nieuwe trend tot een life hack. “Het is altijd heel tof om te horen waar collega’s goed in zijn en waar ze kennis van hebben. Op deze manier inspireren we elkaar en leren we elke week iets nieuws”, aldus Jan Bakker, oprichter van YoungOrange.

Een kijkje in de keuken van de buren

Wij gaan regelmatig bij onze partners langs. Niet alleen om een kopje koffie te drinken, maar ook om kennis uit te wisselen. We lopen namelijk allemaal tegen uitdagingen aan en vaak ook dezelfde. De kans is dus groot dat iemand anders al een goede oplossing heeft gevonden voor jouw probleem of uitdaging. En vaak zijn ze ook bereid om deze oplossing gewoon met je te delen. Andersom doen wij natuurlijk hetzelfde. Laatst heeft onze collega Rianne bijvoorbeeld nog een workshop over LinkedIn gegeven aan de ICT-studenten van Aventus. Onze samenwerking met de ICT-opleiding van Aventus levert altijd mooie kennisuitwisselingen op, waardoor we beiden kunnen groeien.

Vind het wiel niet opnieuw uit

Het komt er dus op neer dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Je kunt uren op internet spenderen en alle cursussen volgen, maar ga eerst eens bij je collega’s en de buren langs. Misschien weten zij al heel veel te vertellen over de nieuwste trends en innovaties. Natuurlijk is er niets mis met een cursus op zijn tijd, maar maak er geen sport van. En van elkaar leren is vaak veel leuker dan vanuit een boek of van je scherm.