Skip to main content

IT talent vinden onmogelijk? Niet met deze 5 tips

9 augustus 2022

Op zoek naar goed IT personeel? Je bent niet de enige. Van alle sectoren spant de IT branche de kroon als het gaat om tekorten. Eind 2021 steeg het aantal IT vacatures met maarliefst 60%. Hoe kun je ondanks de overspannen markt talent vinden én behouden? Aan de hand van onze eigen ervaring en inzichten delen we 5 tips met je.

Jobhoppen

Wist je dat er een piek is in jobhoppen na de zomervakantie? Uit de data van YoungOrange blijkt dat dit voor veel professionals hét moment is om tot bezinning komen en na te denken over een vervolgstap in hun carrière. Wat kun je doen als werkgever om talent zowel binnen te krijgen als te behouden?

# Zorg voor een opleidingstraject

Nergens gaan ontwikkelingen zo snel als in de IT sector. Hou je personeel scherp door het aanbieden van cursussen en opleidingen zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste innovaties, technologieën en trends. Bij YoungOrange trainen we onze ICT professionals via de YoungOrange Academy. Zo zorgen we dat alle kennis goed is geborgd en dat organisaties optimaal profiteren.

# Maak doorgroeien mogelijk

Wees transparant over de kansen om door te groeien. Zo stimuleer je je medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen én kun je mensen langer aan je binden. Wij bieden bijvoorbeeld iedere IT consultant een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een technisch ontwikkelplan (TOP). Zo halen we echt het maximale potentieel uit een kandidaat.

# Goede werk/privé balans

Een goede balans tussen werk en privé willen we allemaal. Maak flexibel werken mogelijk als je werknemers daar om vragen. Medewerkers die een goede balans tussen werk en privé ervaren, voelen zich gezonder, presteren beter en hebben meer voldoening in hun werk.

# Wees selectief

Ga altijd voor de beste match en kies altijd kwaliteit boven kwantiteit. Wees selectief in je selectie. Bij YoungOrange zoeken we naar de parels in de markt die ook echt stappen willen en kunnen zetten.

# Cultuur is belangrijk

Zorg voor een prettige werkcultuur waar open communicatie gestimuleerd wordt. Dat begint met goed en aandachtig luisteren naar je medewerkers. Transparantie en eerlijkheid zijn daarin heel belangrijk. Onze opdrachtgevers weten bijvoorbeeld goed waar ze aan toe zijn. Nee is ook een antwoord als we iets niet kunnen leveren.

Op zoek naar kwalitatieve IT’ers?

Ben je ook op zoek naar goede IT mensen? Wij helpen je graag. Plan een meeting met onze specialisten voor een advies op maat!