Skip to main content

Dit heeft YoungOrange gemeen met Defensie

25 januari 2023

Bij Defensie hebben ze verschillende zaken goed voor elkaar, maar één ding springt er uit voor ons. Het idee is daar dat je elke paar jaar van baan wisselt. Ongeacht welke functie je hebt, is er een soort roulerend systeem waarin verwacht wordt dat je je aanpast. Dat kan ook in de wereld van IT een prima optie zijn. Taak- en functieroulatie houdt mensen fris, ze leren nieuwe dingen en blijven gemotiveerd. Bovendien zijn er binnen ons vakgebied veel overlappende werkzaamheden. Wanneer je op de supportafdeling zit, maakt het niet zo heel veel uit of je voor klant x of voor klant y aan de slag bent. Maar juist door te variëren en je niet vast te bijten in één specifieke casus, blijf je scherp en effectief. Dat is onze overtuiging.

Wat is effectiviteit voor jou?

Maar wat is dat dan, effectiviteit? Is dat het zo snel mogelijk oplossen van zoveel mogelijk tickets? Of het scoren van een zo hoog mogelijke klanttevredenheid? Of gaat het over bezettingsgraad? Dat is stap één: bepaal, samen met je team, wat voor jouw organisatie effectiviteit is. En hoe meet je dat?

Kijkje in veel keukens

Omdat we bij zoveel verschillende bedrijven in de keuken kijken, zijn we in staat om de best practises samen te brengen. We kijken immers óveral in de keuken: bij grote bedrijven, kleinere bedrijven, innovatieve bedrijven en soms bij dinosauriërs. Dat laatste is trouwens ook heel leerzaam. En vaak heel gezellig. Dit vele kijken betekent dat we snel en praktisch in staat zijn om de fixrate binnen bedrijven omhoog te brengen. We brengen kennis, geven tips over waar aan te denken etc. En dan zonder dat er direct een grootschalig implementatie- of change traject hoeft te worden gestart. Soms maken kleine veranderingen een enorm verschil. In tijd, geld of werkplezier. En in het beste geval in alle drie.

Geen stoelen vullen, maar veranderingen brengen

Oké, terug naar Defensie. Door de energie die binnen die organisatie heerst, worden zaken anders en beter. Niet van vandaag op morgen. En niet direct ingrijpend. Maar mensen blijven wél gemotiveerd. Precies dat is wat onze consultants doen: vanaf de dag dat ze binnen zijn jagen ze, op gepaste wijze innovatie aan. Ze komen niet om een stoel te vullen en uren te maken, maar vooral om tips te geven, kennis te delen en informatie te brengen.

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Onze uitnodiging? Kijk eens goed naar je team. Blijf het gesprek aangaan. Hoeveel energie is er? Sprankelt het nog? En zo niet, hoe pak je dat opnieuw laten sprankelen dan goed aan? Kortom, we staan open voor een gesprek waarin we je graag verder helpen. Ook als je besluit om geen mensen te detacheren. Want wij gaan voor de lange termijn. En bovendien, alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Altijd.