Skip to main content

5 antwoorden: daarom wil je in andermans IT-keuken kijken…

7 december 2022

Wat een snijplank met tomaten te maken heeft met IT? Meer dan je zou denken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Naar die collega die al járenlang in hetzelfde bedrijf rondloopt? En die zo nu en dan een cursus volgt en lekker zijn standaard ding doet? Of naar die frisse collega, jong óf oud, die in veel verschillende keukens kijkt en bakken inzichten en ervaringen van andere plekken meeneemt? Dát is wat een keuken te maken heeft met IT.

5 voordelen van detacheren (maar jij kiest!)

Door te kiezen voor een gedetacheerde IT-collega die in verschillende bedrijven gewerkt heeft kies je voor:

1. Een specialist die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, software, processen en meer. Voor een dergelijke IT-professional is het normaal om in een nieuw team op een nieuwe werkplek te starten. Deze collega zich al snel als een vis in het water en biedt rap ondersteuning. Het resultaat? De werkdruk verlaagt binnen enkele dagen. Bijvoorbeeld omdat de lange lijst met achterstallige tickets eindelijk opgelost wordt, er gewerkt wordt aan het automatiseren van wachtwoordherstel of door te focussen op een betere inrichting van het automatiseren van on- en offboarden van nieuwe medewerkers.

2. Ervaring en certificering, gedetacheerde mensen zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omdat ze de laatste trainingen en opleidingen binnen hun vakgebied volgen.

3. Schaalbaarheid, hoeveel IT’ers heb je nodig? Roept u maar. En wanneer een nieuwe collega, die je wél in loondienst wil nemen, ingewerkt is neem je eenvoudig afscheid van de ervaren, externe collega op detacheringsbasis. Daarmee leg je geen druk op je huidige IT-mensen die het toch al zo druk hebben…

4. Bij je eigen vak blijven. Uiteindelijk behoort het vinden en plaatsen van goede mensen niet bij je core business. Waarom zou je andere zaken die niet tot je kernactiviteiten behoren wél uitbesteden terwijl je het zoeken naar mensen, het belangrijkste kapitaal van je onderneming, wél zelf doet? Voor je het weet ben je een paar maanden verder waarbij het nog maar de vraag is of je het gewenste resultaat bereikt.

5. Rust en continuïteit op de werkvloer. Zeg eens eerlijk: hoe lang wordt de enorme hoeveelheid werk eigenlijk al door te weinig mensen gedaan?

Verse dosis energie

Tot slot: graag nodigen we je uit om na te denken over bovenstaande punten. Hoe duurzaam inzetbaar zijn je mensen? Hoe staat het met je ziekteverzuim? En het verloop? En, misschien nog wel het belangrijkste, hoeveel energie is er (nog) aanwezig binnen je team?

Wil je er meer weten of even overleggen? Neem dan contact met ons op voor een verse dosis energie. We kijken uit naar je bericht.